Cele mai amuzante experiente de parcare: povestile absurde din parcare

Cat costa o amenda daca parchezi ilegal in Bucuresti?

Stim, stim, n-ai vrut, dar n-ai avut unde altundeva. Sau ai lasat-o acolo doar pentru 5 minute, dar fix atunci ai avut ghinionul sa patruleze un echipaj de politie. Doar sa nu faci din asta un obicei, bine? Okay, hai sa vedem cat costa o amenda daca parchezi ilegal in Bucuresti. 

Lipsa locurilor de parcare este o problema reala, cu care se confrunta mai multe orase din tara: Cluj, Oradea, Iasi sau Brasov fiind doar cateva dintre ele. Nici capitala nu exceleaza la capitolul parcari. 

Asadar, din lipsa de optiuni, multi soferi ajung sa parcheze neregulamentar. Daca ai luat o amenda de parcare, gasesti mai jos raspunsul la cateva intrebari pe care probabil ti le pui. 

Cat costa o amenda daca parchezi ilegal in Bucuresti? 

Raspunsul aici este depinde. De exemplu, daca parchezi pe trotuar, intr-o zona neamenajata, indiferent daca lasi sau nu culoar pentru pietoni, risti sa iei o amenda curprinsa intre 290 si 435 lei

Poti fi incadrat de asemenea si la categoria de stationare interzisa, iar in acest caz amenzile sunt cuprinse intre 580 si 725 lei. “Bonus” primesti si 3 puncte de penalizare. 

In plus, conform legii nr. 273/2020, acum se pot ridica toate masinile care sunt parcate pe domeniul public, in spatii neamaneajate sau care nu sunt marcate corespunzator. In acest caz vei avea de achitat 200 de lei amenda si inca 650 de lei pentru ridicare masinii. 

Unde o platesc? 

Avem si o veste buna. Daca platesti amenda in termen de 15 zile, atunci va trebui achiti doar jumatate din cuantumul ei. O poti plati aici: 

  • Online pe site-ul ghiseul.ro 
  • Cash sau cu cardul la casieriilor Trezoreriei Romane sau la directia de taxe si impozite din fiecare oras. 

Cum pot sa evit situatia pe viitor? 

Cautaun loc de parcare prin yeParking! Sute de soferi isi listeaza locurile de parcare in aplicatie cand nu le folosesc. Poti parca regulamentar si fara griji pe unul dintre acestea. 

Daca ai gasit un loc de parcare si ti-a fost de folos, nu uita ca poti oricand sa intorci favoarea. Listeaza-ti si tu locul de parcare de resedinta in yeParking si ajuta la randul tau alt sofer sa gaseasca parcare mai usor cand are nevoie. 

Impreuna construim cel mai mare parking digital din tara. Fa parte din comunitate! 
_____

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.