Parcare subterana sau supraterana

Parcare subterana sau supraterana – Ce sa alegi?

De parca nu ar fi suficiente decizii de luat atunci cand iti cauti un apartament, in mijlocului intregului proces, mai apare una: parcare subterana sau supraterana? Cum fiecare are avantajele si dezavantajele sale, noi iti dam cateva ponturi care sa iti faca alegerea mai usoara. 

In ultimii ani, dezvoltatorii complexelor rezidentiale sunt obligati prin lege sa construiasca minim 1 loc de parcare/ apartament. Daca apartamentele depasesc 100 mp, trebuie sa li se atribuie 2 locuri de parcare. 

In general, locul de parcare vine ca un cost separat si nu este cuprins in pretul apartamentului, iar acesta variaza de la 2.000 – 3.000 de euro si poate ajunge pana la 10.000. Am explicat aici ce influenteaza pretul unei parcari. 

Majoritatea ansamblurilor rezidentiale ofera atat locuri de parcare subterane, cat si locuri de parcare supraterane. Dar cum faci alegerea potrivita? Cu ajutorul informatiilor de mai jos. 🙂

Parcare subterana – Avantaje si Dezavantaje 

Parcarea subterana este amenajata la subsolul blocului si este o alegere buna daca iti doresti ca masina ta sa fie ferita de vreme rea, temperaturi caniculare vara, praf sau zgarieturi.  Asta ca sa nu mai zicem ca scapi de grija deszapezitului masinii dimineata atunci cand ninge. 🙂

Accesul in parcarea subterana este controlat, iar in majoritatea cazurilor aceasta este dotata si cu camere de supraveghere. Asadar, daca ai parte de evenimente neplacute si te trezesti cu masina lovita in parcare, iti va fi foarte usor sa aflii cine e faptasul. 

Un dezavantaj al parcarii subterane este pretul mai ridicat. Adesea locul de parcare subteran fiind si de doua ori mai scump decat cel suprateran. Asadar, depinde de tine cat  vrei sa investesti pentru acest plus de confort. 

De asemenea, trebuie sa stii ca daca masina ta functioneaza pe GPL, accesul in parcarea subterana iti va fi restrictionat. Vei putea opta doar pentru un loc de parcare suprateran, din motive de siguranta. 

Parcare supraterana – Avantaje si Dezavantaje

Parcarea supraterana este o optiune buna daca nu iti doresti sa investesti foarte mult in locul de parcare si vrei sa ai parte de mai multa flexibilitate. 

Nu va trebui sa scoti masina de fiecare data din garajul subteran, sa iti faci griji daca ingheata rampa de acces si nici nu vei fi obligat sa platesti mai mult la intretinere pentru iluminat, incalzit si curatenie in parcare. 

Principalul dezavantaj daca optezi pentru o parcare supraterana este ca masina ta se va degraba mai repede in timp datorita factorilor externi si a vremii. O alternativa, desi nu prea des intalnita in ansambluri rezidentiale, este sa optezi pentru un loc de parcare acoperit cu pergola. 

Iar pentru ca am fost curiosi, am pus aceasta intrebare si pe contul nostru de Instagram, iar comunitatea yeParking nu a ezitat sa raspunda. Rezultatele sunt cele de mai jos: 

  • 68% pentru parcare subterana 
  • 32% pentru parcare supraterana 

Asadar, tu ce ai alege intre o parcare subterana sau supraterana daca te-ai muta intr-un ansamblu rezidential? Lasa-ne raspunsul tau in comentarii! 

Indiferent de alegere, nu-ti lasa locul de parcare sa stea nefolosit. Poti castiga un venit pasiv cu ajutorul lui, daca il listezi pe yeParking. Ajuta-ne sa incurajam conceptul de parksharing! Afla mai multe despre acest subiect aici.

—–

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.