Cat costa un loc de parcare intr-un ansamblu rezidential

Cat costa un loc de parcare intr-un ansamblu rezidential?

Problema parcarilor de resedinta nu tine mereu cont de domeniul public sau privat. Chiar daca dezvoltatorii imobiliari sunt obligati sa construiasca suficiente parcari de resedinta, s-ar putea sa te surprinda cat costa un loc de parcare intr-un ansamblu rezidential. Noi iti vom explica cum se calculeaza pretul acestuia, dar si cum poti sa-ti atenuezi investitia. Keep reading! 🙂 

Parcarea sau posibilitatea de parcare este un criteriu important in alegerea unei noi locuinte, in special pentru posesorii de autoturisme. Si masina ta merita un loc al ei, nu-i asa? Iar sa ai propria ta parcare, te scapa, cu siguranta de un stres suplimentar. 

Totusi, iti sugeram sa tii cont ca locul de parcare necesita sa-ti suplimentezi bugetul pentru apartament cu cel putin 10%, asta daca pretul parcarii nu este inclus in pretul apartamentului. 

Cum se calculeaza costul unui loc de parcare intr-un ansamblu rezidential? 

In pretul unui loc de parcare intra mai multe aspecte pe care poate le-ai trece cu vederea. Nu platesti doar pretul celor cativa metri patrati de parcare, ci platesti si zona in care se afla. In plus, in costurile unui loc de parcare, dezvoltatorul imobiliar cuprinde si lucrarile de  infrastructura care s-au realizat in ansamblul rezidential pentru construirea acelor locuri de parcare. 

Tot la capitolul costuri intra si taxele de proiectare, dar si profitul dezvoltatorului rezidential. 

Asadar, nu este de mirare ca preturile unui loc de parcare pot sa inceapa de la 1000 – 2000 de euro in cartierele aflate la periferie si pot sa sara de 10 000 de euro in cartierele noi, aflate mai aproape de centrul orasului.

Cum poti sa iti atenuezi investitia in timp? 

Locul de parcare, precum apartamentul, daca este cumparat de la dezvoltator este un bun care iti apartine. Asadar, de ce nu ai incerca sa-l pui in valoare si sa obtii un venit pasiv suplimentar cu ajutorul lui? 

Conceptul de parksharing incepe sa fie tot mai popular in marile orase din tara si are aplicabilitate si pentru locurile de parcare private, oferindu-ti o serie de avantaje ca proprietar, care se reflecta si in bunul mers al comunitatii. 

Stiai ca? Poti recupera pana la 20% din pretul parcarii/an. 

Cum pot incepe sa obtin venituri prin parksharing? 

Este mai simplu decat crezi. 😀 Iata ce trebuie sa faci: 

  1. Instaleaza-ti aplicatia yeParking si listeaza-ti locul de parcare. 
  2. Seteaza intervalul orar si zilele saptamanii in care locul de parcare sta neocupat.
  3. Selecteaza-ti tariful/h pentru parcarea ta – in momentul in care iti introduci o parcare, noi iti vom recomanda cele mai eficiente tarife in functie de zona, dar alegerea iti apartine 
  4. Porneste-ti notificarile si fii la curent cu cine parcheaza pe locul tau. 
  5. Ajuta comunitatea si bucura-te de toate beneficiile parksharingului

Pe scurt, stim cat costa un loc de parcare intr-un ansamblu rezidential si stim ca investitia este insemnata. Be smart si pune-ti parcarea in valoare! Bucura-te de toate beneficiile parksharing-ului si implica-te activ in comunitatea. 

Impreuna e mai bine si avem mai multe sanse sa facem lucruri cu adevarat remarcabile! 🙂 

—–

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.