Cum functioneaza un ecosistem de smart parking

Cum functioneaza un ecosistem de smart parking?

Nu mai este niciun secret ca digitalizarea este aici sa ramana. Iar un domeniu in continua dezvoltare, care profita de beneficiile tehnologiei, este mobilitatea urbana.

Citeste in continuare si afla cum functioneaza un ecosistem de smart parking si de ce este solutia de care avem nevoie pentru a vedea o diferenta in bine in trafic!

Ce este un ecosistem de smart parking?


In general, un ecosistem de smart parking combina doua elemente cheie: informatia si traficul.

Practic, are rolul de a oferi informatii soferilor despre locurile de parcare disponibile in zona de interes pentru ei, ajutand astfel la fluidizarea traficului.

Rolul sau principal este sa filtreze intr-un mod eficient informatia despre parcari, tinand cont de interesele soferilor.

Cum functioneaza?

Daca administrezi o parcare, un ecosistem de smart parking iti ofera o platforma prin care tu sa poti gestiona mai usor locurile de parcare, platile si datele aferente traficului din parcare.

Sa luam un exemplu concret:
O parcare privata isi doreste sa isi mareasca gradul de ocupare al locurilor de parcare, actiune care le-ar aduce si un venit suplimentar. In plus, ar dori sa optimizeze si costurile de administratie si sa automatizeze o parte din task-uri.

Asadar, apeleaza la un sistem de control acces. Dar acesta le rezolva doar partial problema. Au automatizat o parte din task-uri, dar in continuare parcarea nu atrage mai multi soferi. Motiv pentru care aleg sa apeleze la un modul de smart parking, cum este Park In Cloud.

Practic, acum soferii care doresc sa isi lase masina in acea parcare privata pot sa actioneze bariera cu un simplu tap. Pot sa plateasca cashless cu telefonul si isi optimizeaza timpul petrecut in cautarea locului de parcare. Si pot face toate aceste lucruri simplu, prin intermediul aplicatiei yeParking.

P.S. Iti recomandam sa arunci o privire aici daca vrei sa vezi cum functioneaza Park In Cloud pentru una dintre cele mai importante cladiri de birouri din Cluj.

Ce avantaje are un ecosistem de smart parking?

  • Te ajuta sa simplifici si sa eficientizezi procesul operational
  • Ofera o experienta mai buna soferilor si ii ajuta sa economiseasca timp in trafic
  • Incurajeaza folosirea eficienta a locurilor de parcare, ceea ce contribuie la fluidizarea traficului in marile orase

Interesul fata de tehnologiile smart este intr-o continua crestere. Daca ai ajuns pana aici si vrei sa iti transformi si tu parcarea intr-una smart sau iti doresti sa iti optimizezi veniturile si sa beneficiezi de toate avantajele unui sistem de smart parking, da-ne un semn!

Suntem pregatiti sa te ajutam cu solutiile potrivite. 🙂

_____

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.