Cat costa parcarea in Cluj

Cat costa parcarea in Cluj?

Fie ca esti in trecere sau tocmai ce te-ai mutat, probabil daca esti sofer, te-ai intrebat macar o data cat te costa parcarea in Cluj si unde poti sa-ti lasi masina in siguranta. Say no more! Noi suntem aici sa te ajutam cu cateva informatii relevante. 

In primul rand, tarifele de parcare in Cluj variaza destul de mult in functie de tipul parcarii de care ai nevoie, zona in care urmeaza sa parchezi si evident, timpul de stationare. Dar, decat sa afli cat costa o amenda daca parchezi ilegal in Cluj, noi te incurajam sa parchezi in mod regulamentar. 

Cat costa parcarea in Cluj daca esti riveran:

Daca esti riveran, poti sa soliciti un abonament de parcare de la Primaria Cluj-Napoca. Pretul acestuia este calculat pe an, si difera in functie de zona in care iti doresti sa parchezi si daca soliciti abonamentul ca persoana fizica sau juridica. 

Pentru persoane fizice, tarifele pentru abonamentele de parcare in Cluj-Napoca in anul 2021 sunt urmatoarele: 

  • Abonament in zona centrala – 79 lei/an ( anterior 76 lei/ an)
  • Abonament in cartierele municipiului (indiferent ca vorbim despre garaj, copertina sau loc de parcare simplu) – 65 lei/ mp/ an ( anterior 63 lei/mp/an)
  • Parcari, copertine sau garaje cu contract de inchiriere – 52 lei/mp/an (anterior 50 lei/mp/an  )

Dupa cum poti observa, preturile nu sunt foarte piperate. Totusi, abonamentele de parcare oferite de primaria Cluj-Napoca sunt limitate, deoarece si locurile de parcare disponibile sunt limitate. Asadar, exista si sanse sa nu poti beneficia de un astfel de abonament. 

Totusi, mai exista optiuni. In ultima perioada, s-au construit mai multe parking-uri moderne, precum Parkingul Primavarii, situat in cartierul Manastur, care dupa parerea noastre face parte din top 5 cele mai tari parcari din Romania

Iata care sunt tarifele pentru noile parkinguri, destinate riveranilor:

  • Parking Primavarii – 115 lei/an (anterior 110 lei/an)
  • Parking Fabricii – 115 lei/an (anterior 110 lei/an)
  •  Parking Mehedinti – 115 lei/an (anterior 110 lei/an)

Pentru locurile de parcare aflate pe terasa parking-urilor, pretul este de 68 lei/an (anterior 65 lei/an).

Cat costa parcarea in Cluj pe ora? 

Daca abonamentele pentru riverani nu au preturi foarte piperate, nu putem spune acelasi lucru si despre parcarile din municipiul Cluj-Napoca pentru care se aplica plata pe ora. In functie de zona in care vrei sa parchezi, tarifele difera si pot ajunge chiar si la 8 lei/ h (anterior 7 lei/ h) in zona centrala. 

Pentru celelalte zone din Cluj-Napoca, inafara de cea centrala, parcarea se taxeaza in general cu 2 lei/h. 

Poti afla aici mai multe detalii despre parcari si tarife de parcare practicate in Cluj-Napoca. 

Acestea sunt tarifele de parcare care au fost aprobate pentru anul in curs. In viitor, exista posibilitatea sa creasca tarifele de parcare, inclusiv cele pentru riverani. We’ll keep you updated! 

Pana atunci, indiferent ca esti riveran sau doar in trecere prin Cluj-Napoca, nu uita ca exista yeParking! Gasesti sute de locuri de parcare, la un tap distanta. 🙂 

—–

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.