Cat costa o amenda daca parchez neregulamentar in Oradea

Amenziile pentru parcarile neregulamentare in Oradea cresc de la an – la an. Este destul de evident ca si aici exista o problema majora in a gasi un loc de parcare. 

Acum ca exista yeParking si in Oradea, noi te invitam sa gasim impreuna solutii civilizate si moderne la probleme vechi. Esti mereu binevenit in comunitatea yeParking. 

Asadar, daca vrei sa parchezi neregulamentar si nu stii la ce te expui si cum sa procedezi daca primesti o amenda, aici gaseati toate informatiile necesare:

Cat costa amenda

Intre 150 – 500 de lei, iar daca platesti in termen maxim de 48 de ore dupa primirea procesului verbal, platesti 50% din costul total. 
In caz ca stationezi pe un loc de parcare cu plata si depasesti timpul de parcare, sanctiunea este de 45 de lei, daca o platesti in 48 de ore. 

Unde platesc

Fizic poti plati la primarie de luni pana joi intre orele 8:00 – 18:00 sau vineri intre 8:00 – 15:30.

Potrivit site-ului primariei plata amenzilor de parcare se poate efectua online, pe baza de CNP pentru persoanele fizice, respectiv CUI pentru persoanele juridice, accesand pagina: www.oradea.ro – sectiunea plati online.

O alta metoda online este prin scanarea unui cod QR, aflat pe nota de constatare. In acest fel, utilizatorul este indrumat spre sectiunea de plati online a paginii de internet: www.oradea.ro.

De asemenea, poti efectua plata si www.ghiseul.ro

Important – in cazul in care iti ridica masina

Daca proprietarul autoturismului intervine inaintea ridicarii, plata este de 200 lei. 

In cazul in care masina este ridicata, costul este de 400 de lei plus cele 200, mentionate anterior. Daca recuperezi masina in maxim 48 de ore, fiecare ora in care este la depozit, valoreaza 3 lei. 

Daca vrei sa faci contestatie la amenda, trebuie sa o faci in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal. Plangerea se depune la instanta competenta din raza teritoriala unde are sediu institutia, din care face parte agentul constatator care ti-a aplicat sanctiunea.

Pentru a evita aceste situatii in care parchezi mai putin sigur, intra in yeParking si parcheaza unde ai nevoie!