Cât costă o amendă dacă parchez neregulamentar în Oradea

Amenziile pentru parcările neregulamentare în Oradea cresc de la an – la an. Este destul de evident că și aici există o problemă majoră în a găsi un loc de parcare. 

Acum că există yeParking și în Oradea, noi te invităm să găsim împreună soluții civilizate și moderne la probleme vechi. Ești mereu binevenit în comunitatea yeParking. 

Așadar, dacă vrei să parchezi neregulamentar și nu știi la ce te expui și cum să procedezi dacă primești o amendă, aici găsești toate informațiile necesare:

Cât costă amenda

Între 150 – 500 de lei, iar dacă plătești în termen maxim de 48 de ore după primirea procesului verbal, plătești 50% din costul total. 
În caz că staționezi cu autovehiculul tău pe un loc de parcare cu plată și depășești timpul de parcare, sancțiunea este de 45 de lei, dacă o plătești în 48 de ore. 

Unde platesc

Fizic poți plăti la primărie de luni până joi între orele 8:00 – 18:00 sau vineri între 8:00 – 15:30.

Potrivit site-ului primăriei plata amenzilor de parcare se poate efectua online, pe bază de CNP pentru persoanele fizice, respectiv CUI pentru persoanele juridice, accesând pagina: www.oradea.ro – secţiunea plăţi online.

O altă metodă online este prin scanarea unui cod QR, aflat pe nota de constatare. În acest fel, utilizatorul este îndrumat spre secţiunea de plăți online a paginii de internet: www.oradea.ro.

De asemenea, poți efectua plata și www.ghiseul.ro

Important – în cazul în care îți ridică mașina

Dacă proprietarul autoturismului intervine înaintea ridicării, plata este de 200 lei. 

În cazul în care mașina este ridicată, costul este de 400 de lei plus cele 200, menționate anterior. Dacă recuperezi mașina în maxim 48 de ore, fiecare oră în care este la depozit, valorează 3 lei. 

Dacă vrei să faci contestație la amendă, trebuie să o faci în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal. Plângerea se depune la instanţa competentă din raza teritorială unde are sediu instituţia, din care face parte agentul constatator care ți-a aplicat sancţiunea.