Automatic number plate recognition

(1/3) Sisteme de smart parking – ANPR (automatic number plate recognition)


Tehnologia avanseaza constant. Mereu apar noi sisteme al caror rol este sa ajute si sa incurajeze digitalizarea marilor oraselor. Iar tehnologiile de smart parking au fost la mare cautare in ultimii ani. Afla care sunt cel mai intalnite tipuri de sisteme de smart parking. Azi vorbim despre ANPR – automatic number plate recognition!

Cand decizi sa investesti intr-un sistem de smart parking este esential sa stii ce variante exista pe piata, cum functioneaza, ce costuri implica, si mai ales, daca se potrivesc business-ului tau. 

Primul sistem despre care vrem sa vorbim este smart parking cu ajutorul tehnologiei ANPR (automatic number plate recognition)

Cum functioneaza un sistem de smart parking pe baza de ANPR?

Sistemele smart parking care au la baza tehnologia ANPR functioneaza cu ajutorul unor camere de supraveghere care sunt special concepute pentru a recunoaste si a inregistra numerele de inmatriculare ale masinilor care intra si ies din parcare. 

Cu ajutorul acestor camere si a unui sistem eficient de control acces, la care se adauga si un serviciu de tip Cloud unde se stocheaza toate datele, operatorul de parcare poate sa vada in timp real gradul de ocupare al parcarii. 

Sistemele de smart parking pe baza de ANPR sunt folosite adesea pentru parcarile cu capacitate mare, precum parcarile supermarketurilor sau a centrelor comerciale.

Avantaje: 

  • Tehnologia este relativ ușor de instalat și operat
  • Ofera date in timp real operatorilor de parcare

Dezavantaje: 

  • Intregul sistem depinde de automatele de parcare pentru validarea tichetelor de parcare – ceea ce poate afecta experienta de parcare a unui sofer
  • Soferii primesc prea putine informatii despre gradul de ocupare si unde pot parca

Costuri de implementare: medii

Asadar, sistemul de smart parking pe baza de ANPR are avantajele sale, dar are si cateva dezavantaje care pot fi usor rezolvate cu ajutorul unor tehnologii mai noi.

Urmareste si restul articolelor din seria cu sisteme de smart parking si fa alegerea potrivita!

Cauti o solutie rapida de smart parking, usor de impletat si care sa poata fi integrata cu sistemul actual de control acces? Descopera Park In Cloud!

_____

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.