Parcari modulare si parksharing-ul

Zilnic, strazile marilor orase din Romania sunt sufocate de sute de mii de autoturisme. Pe langa traficul intens, mai exista si o lipsa acuta a locurilor de parcare. 

In unele orase situatia este extrem de delicata. De pilda, la Iasi – 11 soferi se bat pentru un loc de parcare. 

Solutii exista, dar fiecare solutie are timpi de implementare si randamente diferite.

Daca ne uitam in occident, multe dintre parcarile clasice au fost transformate in parcari MODULARE.

De asemenea, PARKSHARING-ul castiga tot mai multa popularitate, fiind o solutie eficienta. Este la indemana prin care se pot castiga cu pana la 40% mai multe parcari pentru soferi, fara COST de infrastructura! 

Despre Parcarile Modulare

Parcarile modulare sunt practic acele constructii, realizate in mod frecvent din metal, prin care se eficientizeaza un spatiu dedicat stationarii masinilor. 

Suprafetele pe care se pot construi asemenea parcari sunt chiar si cu 60% mai mici fata de cele clasice, asigurand acelasi numar de loc. 

Deja exista cateva firme care ar putea executa asemenea lucrari și ar putea transforma chiar si cateva parcari deja existente, iar rezultatele – care sunt deocamdata virtuale – sunt spectaculoase. 

La nivel de costuri, pretul amenajarii unei astfel de parcari nu se ridica peste pretul unui astfel de spatiu clasic. 

In mod evident si toate aceste parcari pot fi amenajate modern. Pot beneficia de supraveghere video, afisaj electronic la intrare a numarului de locuri disponibile, iar ca acces sa fie dotat cu sistem de bariere. Iar pentru plati exista deja aplicatii mobile care pot fi integrate in acest sens. 

Despre Parksharing

Parksharing-ul este un concept deja extrem de renumit in Anglia, Belgia sau chiar si Australia. 

Practic, prin intermediul unei aplicatii de pe telefonul mobil, soferii au posibilitatea sa isi cedeze locurile de parcare in comunitate atunci cand nu le folosesc. De pilda: cand pleaca  de acasa la serviciu, cumparaturi sau in concediu.

Un fel de Airbnb, dar pentru locurile de parcare! 

De ce ai face parksharing?

Intai de toate, castigi control! Locurile de parcare ramase libere se ocupa adesea abuziv.

Dar daca locul e distribuit in mod organizat, vei stii mereu cine e parcat. Iar cei care parcheaza stiu cat pot sta fara sa incurce!

Mai mult, poti obtine beneficii, de la parcrai share-uite in alte zone ale orasului (sau alte orase) si pana la discount-uri la parteneri si parcari private, sau chiar bani, de pe urma locului tau de parcare!