Parcarea Aeroportului

Parcarea aeroportului – Ghid de bune practici pentru soferi

Putem considera parcarea aeroportului un fel de Narnia a parcarilor. Gasesti intrarea cu greu, iar apoi ti se deschide usa (bariera) spre o lume plina de reguli si marcaje. 

Daca vrei sa-ti lasi masina acasa si sa nu-ti bati capul cu griji legate de parcare, te intelegem perfect! Totusi, daca esti unul dintre curajosi, citeste in continuare si afla cateva ponturi de pus in practica cand vine vorba de parcarea aeroportului. 

Ghid de bune practici pentru parcarea aeroportului 

1. Informeaza-te despre zonele de acces 

Aeroportul se intinde de obicei pe o suprafata insemnata de teren. Tocmai de aceea, daca esti putin presat de timp, nu ai vrea sa te trezesti la intrarea gresita. De asemenea,  nici situatia in care te gasesti dand ture de parcare pentru ca nu gasesti iesirea nu suna mai bine. 

Asadar, rezolva aceasta problema cu un mic research facut inainte de a pleca de acasa. Fie ca te uiti pe maps sau arunci o privire pe informatiile puse pe site-ul aeroportului, te asiguram ca iti vei multumi mai tarziu. 🙂 

2. Urmareste cu atentie marcajele 

Marcajele sunt importante, deoarece au scopul de a te ghida prin parcare si de a fluidiza traficul. Acum, ce trebuie sa stii, este faptul ca parcarea unui aeroport probabil va avea mai multe marcaje fata de o parcare obisnuita. 

Exista zone dedicate pentru acces si iesire, zone marcate in functie de timpul de stationare, culoare pentru soferii de taxi sau Uber si culoare pentru pietoni. Daca nu acorzi atentie marcajelor, este usor sa te pierzi sau sa ajungi intr-o zona gresita. 

3. Parcheaza in zona potrivita 

Fluxul de oameni care ajunge la aeroport intr-o zi este insemnat, motiv pentru care traficul din parcare trebuie eficientizat. Asadar, majoritatea parcarilor se vor imparti in diferite zone, in functie de timpul de stationare si tarife. 

Daca stii ca vei sta la aeroport in jur de 2 – 3 ore, sa iti iei la revedere de la cineva drag, atunci va trebui sa iti lasi masina in zona destinata parcarii pe termen scurt. 

Daca dimpotriva, urmeaza sa calatoresti si ai decis sa vii cu masina la aeroport, trebuie sa o lasi in zona destinata stationarii pe termen lung. Durata maxima de stationare pe termen lung in parcarea unui aeroport este in majoritatea cazurilor de 30 zile.  

Mai sunt si situatii in care despartirile nu sunt punctul tau forte si ai vrea sa dureze totul cat mai putin, sa nu devii prea emotional (lucru care este oricum perfect in regula). Pentru aceste situatii, ai zonele de tip ”kiss & fly” aflate de obicei in apropierea terminalului de Plecari. Aici poti stationa pentru 10 – 15 minute, fara sa platesti vreo taxa sau platind o taxa de parcare modica, de maxim 1 leu. 

Eficientizeaza-ti timpul petrecut in parcarea aeroportului 

Stim ca timpul e important. Probabil nu-ti doresti sa-l pierzi stand la cozi interminabile, fie la automatele de plata a parcarii, fie la bariera de la iesire. Alege sa iti eficientizezi timpul petrecut la aeroport. Scuteste un drum in plus pentru a achita tichetul de parcare. La Aeroportul din Cluj – Napoca acum poti face asta direct de pe telefon! 

Iata cum poti sa achiti parcarea cu telefonul: 

  • Iti descarci yeParking si cauti pe harta interactiva a parcarilor GOTO Parking 
  • Dai tap pe ”scaneaza tichet” si scanezi tichetul de parcare folosind camera telefonului
  • Platesti si ai plecat

Poti sa faci acest lucru cand ajungi la masina sau daca e coada la bariera, in timp ce astepti sa inaintezi. 

Speram sa iti fie de folos aceste ponturi, iar data viitoare cand ajungi in parcarea aeroportului sa iti fie mult mai usor sa te orientezi. Cu siguranta te vei descurca fara probleme.

Nu uita sa ai aplicatia yeParking la indemana, daca vrei sa achiti parcarea cu telefonul la aeroportul din Cluj – Napoca. Fa-ti acum un cont, iti va lua mai putin de 1 minut! 

—–

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.