parcare-cu-plata-la-alba-iulia

Parcare cu plata la Alba Iulia – Beneficii si alternative

Gestionarea si administrarea eficienta a locurilor de parcare este un prim pas pentru o mobilitate urbana mai buna, iar Romania inca ia notite la acest capitol, din manualul de bune practici europene. Problema locurilor de parcare este o saga continua, indiferent de oras. 

Solutia potrivita? Un sistem eficient, care imbina tarifarea locurilor de parcare publice cu optiuni alternative si solutii moderne de parcare. 

Un prim pas spre gestionarea mai eficienta a parcarilor publice,  l-a facut si Primaria municipiului Alba Iulia recent, odata cu introducerea noului sistem de tarifare. 

Ce inseamna asta? Ca vei gasi cu greu un loc de parcare in apropierea punctelor de interes din oras, fara sa fii nevoit sa platesti pentru el. 

Afla cat costa ora de parcare la Alba Iulia si care sunt amenzile pentru neplata parcarii

Beneficii parcare cu plata la Alba Iulia 

Parcarile cu plata sunt parte a oricarui oras civilizat, iar acest lucru este normal deoarece spatiul public este o resursa limitata. In plus, parcarile cu plata aduc cu ele o serie, care se reflecta in administratia locala. 

Iata cateva exemple: 

  • Imbunatatesc accesibilitatea si mobilitatea zonelor urbane 
  • Imbunatatesc calitatea vietii in oras 
  • Sprijina economia locala 
  • Cresc veniturile municipalitatii 

Alternative pentru parcarea cu plata

Pe langa un sistem eficient de tarifare a locurilor de parcare publice, trebuie sa existe si solutii alternative care sa permita maximizarea eficientei locurilor de parcare existente. Uneori solutia nu este sa tot construiesti, ci sa inveti sa folosesti mai bine ce ai deja. 

O alternativa sigura si regulamentara, care te ajuta sa gasesti mai usor un loc de parcare – parksharing-ul! Cum functioneaza? 

  1. Iti instalezi aplicatia yeParking si iti faci cont 
  2. Deschizi aplicatia si arunci o privire pe harta parcarilor sa vezi ce locuri de parcare sunt disponibile in zona care te intereseaza 
  3. Selectezi locul de parcare dorit si parchezi, dar nu inainte de a specifica cat timp planuiesti sa il tii ocupat 
  4. Daca la randul tau esti titularul unui loc de parcare, listeaza-l in aplicatie si ofera posibilitatea altor soferi sa il foloseasca cat timp esti plecat. 

Atat de simplu! 

De ce parksharing-ul este solutia potrivita? 

Parksharing-ul ajuta la gestionarea eficienta a locurilor de parcare, incurajand comunicarea si ajutorul reciproc in comunitate. Conceptul si-a dovedit deja eficienta in Brasov, Sibiu, Iasi, Cluj-Napoca si Bucuresti, iar acum a venit randul sa punem si Alba Iulia pe harta parcarilor. 

Impreuna rezolvam problema locurilor de parcare din oras. Fa-ti si tu cont pe yeParking, iti va lua mai putin de 1 minut! 

—–

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.