Locurile de parcare pentru persoanele cu handicap sunt #PeBune

yeParking s-a alaturat de curând unei campanii inițiate de Fundația Motivation, care luptă pentru drepturile persoanelor cu handicap. 
Asta pentru că o comunitate crește și devine mai unită doar cu mult bun simț. 

În România există peste 7500 de autovehicule adaptate pentru persoanele cu dificultăți motorii și, pentru ei, locurile special amenajate sunt esențiale. Acestea sunt amenajate de obicei în imediata apropiere a ușilor de acces fie în magazine, fie în blocuri sau instituții publice. De asemenea, sunt și mai late, pentru a permite mobilitatea mai ușoară a persoanelor, în special a celor care se află în scaune cu rotile. 

Timp de două săptămâni, echipa yeParking, împreună cu reprezentanții Fundației Motivation, a creeat o campanie de conștientizare, pe rețelele de socializare, a importanței de a păstra aceste locuri libere pentru cei care chiar au nevoie și de a nu le ocupa abuziv. 

Cele 5 postări publicate pe pagina de Facebook – yeParking, în cadrul campaniei denumită “#PeBune?”, au fost vizualizate de aproape 20 de mii de persoane și distribuite de 96 de ori. 
Fiecare postare a cuprins câte o fotografie reprezentativă cu nevoile persoanelor cu dizabilități pentru aceste locuri. 
yeParking își canalizează atenția de la bun început pe comunitate și pe problemele acesteia și toate persoanele au dreptul la o viață normală și decentă , sau măcar să nu fie „împiedicați” din rea-voință. 

Sperăm ca succesul înregistrat prin această campanie să se reflecte în viața cotidiană, iar oamenii să conștientizeze că civilizația duce întotdeauna spre progres. 

Leave a Reply