Parcarea pentru persoanele cu mobilitate redusa: Sfaturi si solutii pentru parcari inclusive

Locurile de parcare pentru persoanele cu handicap sunt #PeBune

yeParking s-a alaturat de curand unei campanii initiate de Fundatia Motivation, care lupta pentru drepturile persoanelor cu handicap. 
Asta pentru ca o comunitate creste si devine mai unita doar cu mult bun simt. 

In Romania exista peste 7500 de autovehicule adaptate pentru persoanele cu dificultati motorii si, pentru ei, locurile special amenajate sunt esentiale. Acestea sunt amenajate de obicei in imediata apropiere a usilor de acces fie in magazine, fie in blocuri sau institutii publice. De asemenea, sunt si mai late, pentru a permite mobilitatea mai usoara a persoanelor, in special a celor care se afla in scaune cu rotile. 

Timp de doua saptamani, echipa yeParking, impreuna cu reprezentantii Fundatiei Motivation, a creeat o campanie de constientizare, pe retelele de socializare, a importantei de a pastra aceste locuri libere pentru cei care chiar au nevoie si de a nu le ocupa abuziv. 

Cele 5 postari publicate pe pagina de Facebook – yeParking, in cadrul campaniei denumita “#PeBune?”, au fost vizualizate de aproape 20 de mii de persoane si distribuite de 96 de ori. 


Fiecare postare a cuprins cate o fotografie reprezentativa cu nevoile persoanelor cu dizabilitati pentru aceste locuri. 


yeParking isi canalizeaza atentia de la bun inceput pe comunitate si pe problemele acesteia si toate persoanele au dreptul la o viata normala si decenta, sau macar sa nu fie „impiedicati” din rea-vointa. 

Speram ca succesul inregistrat prin aceasta campanie sa se reflecte in viata cotidiana, iar oamenii sa constientizeze ca civilizatia duce întotdeauna spre progres. 

Leave a Reply