Informatii despre parcari in timp real

Informatii despre parcari in timp real

Nu-i asa ca ar fi mult mai usor sa stii exact unde urmeaza sa parchezi, chiar inainte de a pleca de acasa? Sa poti afla informatii despre parcari in timp real?

Sa stii chiar inainte de a pleca de acasa daca sunt locuri disponibile in parcarea mall-ului pe care urmeaza sa il vizitezi sau daca trebuie sa alegi alt supermarket sa iti faci cumparaturile saptamanale, pentru ca parcarea celui la care mergi de obicei e full. 

Cum pot furniza centrele comerciale  informatii despre parcari in timp real?

1. Cu ajutorul unui sistem CCTV 

Pentru a afla in timp real capacitatea parcarii, se pot monta camere de luat vederi in fiecare sector dintr-o parcare. Pe langa un sistem modern de supraveghere, in acest caz este nevoie si de un software specializat care sa identifice numarul de locuri disponibile si numarul de locuri ocupate din parcare. 

2. Cu ajutorul unor senzori de intrare/iesire 

Aici lucrurile sunt mult mai simple. Parcarile sunt dotate cu senzori de intrare/iesire prin care se inregistreaza numarul masinilor care intra si ies dintr-o parcare. Datele obtinute pot fi transmise cu usurinta soferilor cu ajutorul unei aplicatii mobile. 

In ce situatii este bine sa ai informatii despre parcari in timp real? 

• Parcarile centrelor comerciale 

Centrele comerciale atrag un flux mare de oameni atat in timpul saptamanii, cat si in weekenduri. De cele mai multe ori, centrele comerciale se afla la periferia oraselor si multi dintre cei care le viziteaza vin cu masina. 

Iar acum, sa fim sinceri, de cate ori nu ti s-a intamplat sa mergi la mall si sa dai ture de parcare asteptand cu sufletul la gura sa plece cineva si sa se elibereze un loc? 

Aceasta situatie ar putea fi evitata foarte usor daca centrele comerciale ar oferi informatii despre parcari in timp real, astfel incat sa stii cu exactitate unde poti parca, chiar inainte de a ajunge. 

Un sistem modern de parcare, care ofera informatii in real time despre capacitatea parcarii, va oferi un plus centrelor comerciale. Va ajuta la eficientizarea traficului din parcare, va reduce timpul de asteptare pentru gasirea unui loc de parcare si per total va oferi o experienta mult mai placuta soferilor. 

• Parcarile hypermarketurilor 

In aceasi nota, nici hypermarketurile nu sunt ferite de supraaglomerarea parcarii. Si nici de frustrarile cauzate de aceasta situatie,  care pot influenta in mod negativ experienta clientilor. 

Conform unui studiu recent, in momentul in care viziteaza un centru comercial sau hypermarket, cei care vin cu masina au asteptari variate. Printre acetea se numara si gasirea rapida a unui loc de parcare. 

Informatii despre parcari in timp real centre comerciale
Un studiu realizat de Tritech.

Prima experienta a unui potential client, fie ca vorbim despre un hypermarket sau un centru comercial, incepe inca din parcare. Asadar, administratorii spatiilor trebuie sa acorde importanta acestui aspect si sa faciliteze o experinta cat mai buna pentru cei care le trec pragul. 🙂 

• Parcarile aflate in apropierea zonelor de interes din marile orase  

Daca pana acum am vorbit despre importanta informarii in timp real asupra capacitatii unor parcari din segmentul privat, nici parcarile publice nu ar trebui sa duca lipsa de sisteme inteligente de informare in real time.

In special parcarile aflate in zone de interes. Indiferent ca vorbim de institutii publice sau obiective turistice, acetea atrag constant un trafic mare de oameni. 

Sa zicem ca ai de rezolvat cateva lucruri urgente la primarie. Gasirea unui loc de parcare in apropierea institutiei echivaleaza cu o misiune imposibila. Esti nevoit sa iti lasi masina la cateva strazi distanta, deoarece dupa cateva ture de parcare, ai realizat ca nu ai nicio sansa sa gasesti un loc in apropiere si inevitabil ajungi sa pierzi mai mult timp.

Aceasta situatie poate fi usor evitata daca administratiile publice ar pune la dispozitia cetatenilor informatii despre parcari in timp real.

Unul dintre orasele care a incercat implementarea unui astfel de sistem de informare in real time este Cluj Napoca. Incurajam aceasta initiativa, care cu siguranta poate sa aduca un plus in ceea ce priveste experienta soferilor. 

 ” Bine, bine… dar cum pot ajunge toate aceste informatii la soferi?” probabil ca te intrebi. 

Printr-o aplicatie mobila! 

O aplicatie mobila ajuta soferul sa gaseasca cu usurinta un loc de parcare disponibil. In plus, ofera indicatii clare de navigare spre acesta. Cu ajutorul unei astfel de aplicatii mobile, soferul poate sa aiba si o imagine de ansamblu asupra locurilor de parcare ocupate si a locurilor de parcare disponibile dintr-o parcare si sa il aleaga pe cel mai potrivit. 🙂 

Pregatim multe suprize in viitorul apropiat! Oferirerea unor informatii despre parcari in timp real este o directie pe care o imbratisam cu entuziasm in dezvoltarea aplicatiei YeParking. 🙂 

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.