importanta unei parcari securizate

Importanta unei parcari securizate

Nu constientizezi importanta unei parcari securizate, pana nu esti pus in situatia sa ai nevoie de una. Stim ca este mult mai usor sa cauti un loc de parcare la coltul blocului, fara plata, dar oare merita sa iti asumi toate riscurile la care ramane expusa masina ta? 

Te-ai intrebat vreodata de ce cele mai multe spargeri au loc cand masina este parcata in zone neamenajate? Deoarece lipsa masurilor de siguranta reprezinta un mare avantaj pentru hoti. Fara camere de supraveghere, fara bariere de acces si fara un sistem de iluminare, acestia nu se stingheresc de nimic cand vine vorba sa “dea lovitura”. 

Daca inca nu iti poti explica importanta unei parcari securizate si de ce este mai bine sa parchezi intr-o zona amenajate, lasa-ne sa iti oferim cateva motive, de care sa tii cont pe viitor cand trebuie sa gasesti un loc de parcare. 🙂 

Care este importanta unei parcari securizate?

1. O parcare securizata te scapa de stres 

In medie, o persoana petrece aproximativ 10 h dintr-un an doar cautand un loc de parcare. Stii ce ai putea face cu acele 10 h? Sa vezi 3 filme la cinematograf, sa ai cel putin 5 iesiri suplimentare cu prietenii sau sa faci o escapa de o zi undeva unde n-ai mai fost. 

O parcare securizata, amenajata, te poate scapa de stresul gasirii unui loc de parcare in zonele de interes pentru tine. In loc sa iti petreci timpul cautand parcare pe stradute laturalnice, poti parca intr-o zona sigura, aproape de locul in care trebuie sa ajungi. Economisesti timp si iti stii masina in siguranta. 

2. Ofera mai mult control acces 

Barierele de acces au rolul lor si ofera mai mult control asupra masinilor care intra sau care vor iesi din parcare. Fie ca vorbim despre parcari moderne, cu acces facilitat prin aplicatii mobile, de parcarile centrelor comerciale sau de parcari rezidentiale, sistemele integrate de siguranta si acces sunt un aspect de care sa tii cont cand alegi daca sa iti parchezi masina acolo sau nu. 

3. Beneficiaza de sisteme de supraveghere video 

Se spune ca o poza face cat 1000 de cuvinte, asadar cu siguranta un video te va ajuta sa iti susti foarte bine punctul de vedere daca masina ta este victima unei infractiuni. Acest lucru bine stiut si de catre persoanele rau-voitoare, care fie vor sa sparga o masina parcata, fie o “ating” putin din greseala si se fac nevazute, tu fiind pus in situatia de a ramane doar cu dauna. 

Intotdeauna asigura-te ca parchezi intr-o parcare securizata. In plus, ai grija ca masina ta sa se afle in raza de actiune a sistemului de supraveghere video. Iti vei multumi mai tarziu pentru alegerea facuta, in cazul in care apar surprize neplacute.

4. Este iluminata

Nu ai vrea ca masina ta sa ramana singura si neajutorata, intr-un colt de strada intunecat, prada tuturor pericolelor, nu-i asa? 😀 

In plus, o parcare iluminata iti va oferi si tie ca sofer un plus de siguranta. Parcarile nu sunt intodeauna cele mai sigure zone. Daca beneficiaza de un sistem modern de iluminare, te vei simti mult mai in largul tau, fara sa iti fie teama ca cineva te urmareste din umbra. 

5. Ofera mai multe optiuni de plata a parcarii 


O parcare securizata,vine cel mai adesea si cu mai multe optiuni de plata a parcarii. Ceea ce inseamna ca poti plati parcarea fie printr-o aplicatie mobila (hint hint, cum se intampla la Aeroportul International Cluj Napoca prin intermediul YeParking), fie cu cardul sau prin alte siteme de plata moderne. Astfel nu vei fi nevoit sa te dai jos din masina si nici masina ta nu va ramane nesupravegheata, cat esti prins cu tichete si maruntis pentru plata parcarii.

Problema cu parcarile la colt de strada este ca nu iti ofera nicio garantie ca masina ta este in siguranta. O parcare securizata poate descuraja actiunile ilicite prin toate dotarile si sistemele sale de siguranta. #ParcheazaMaiBine cu YeParking!

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe Facebook/ Instagram/ Linked In.