Ai visat vreodata la o parcare inteligenta la pretul unui abonament de telefon?

Efiecienta unor sisteme automate de plata si control acces

Orice parcare moderna trebuie sa fie dotata cu sisteme automate de plata si control acces. Motivele sunt multiple, dar poate cel mai important este experienta de utilizare pe care o ofera soferilor. 

Din pacate, inca nu au trecut vremurile in care  trebuie sa platesti cash parcarea unui paznic sau sa iti golesti buzunarele de maruntis pentru tonomatele care ofera tichete de parcare. Totusi, noi suntem optimisti! Consideram ca aceasta era “de glorie” a parcarilor si-a depasit apogeul, si parcarile moderne vin cu solutii care isi dovedesc eficienta, inclusiv sisteme automate de plata si control acces. 

De ce o parcare trebuie dotata cu sisteme automate de plata si control acces? 

1. Ofera o experienta mai buna soferilor 

Cand cauti parcare, iti doresti ca intregul proces sa decurga de la sine, fara complicatii inutile, nu-i asa? 

Niciun sofer nu vrea sa piarda 10 minute incercand sa inteleaga cum functioneaza bariera, unde trebuie sa plateasca sau cum poate iesi din parcare. Iar daca la acest scenariu mai adaugam o coada de inca 10 masini care s-a format in spate, deja parca ne ia cu panica. 🙂 

Un sistem automat de plata si control acces face ca experienta celor care parcheaza sa fie imbunatatita considerabil si simplifica intregul proces. In acest fel, lucrurile vor decurge de la sine si nu vor aparea blocaje. 

2. Reduc timpul petrecut pentru plata parcarii 

Un sistem automat de plata a parcarii va reduce timpul petrecut pentru aceasta actiune. Nu va trebui sa mai stai sa cauti bani cash, sa te gandesti unde ai lasat tichetul de parcare sau sa stai mereu cu frica ca l-ai pierdut. 

Imagineaza-ti cat de simplu ar fi sa iti poti plati parcarea printr-un simplu “tap”. Aceasta practica este deja posibila la Aeroportul International din Cluj Napoca, prin intermediul aplicatiei YeParking. Feedback-ul primit de la soferi nu a intarziat sa apara si a fost unul foarte pozitiv. 

🅿️ Aeroportul International Cluj Napoca momentan este singurul aeroport din ţară care permite plata parcării cu…

Publiée par YeParking sur Jeudi 10 septembre 2020


3. Ofera date si informatii in timp real 

Un sistem de control acces corect configurat va oferi informatii in timp real desprea starea parcarii si capacitatea de care dispune. Acest lucru iti va fi de folos daca spre exemplu vrei sa parchezi intr-o anumita parcare, intr-o zona de interes pentru tine si vrei sa afli cate locuri mai sunt disponibile.

4. Simplifca traficul de intrare/iesire

Nimeni nu isi doreste sa astepte zeci de minute la coada doar pentru a intra sau a iesi din parcare. Totusi, aceste situatii sunt frecvente. Mai ales in cazul parcarilor cu plata, unde la iesire soferii trebuie sa se dea jos din masina pentru  a plati parcarea. 

Daca fiecarui sofer i-ar lua numai 5 minute sa faca acest lucru, la un total de 5 masini care vor sa iasa din parcare in acelasi timp, deja se aduna un timp de asteptare de circa 25 de minute. Oare merita sa astepti atat doar pentru a iesi din parcare? 😀 

5. Posibilitate de plata contactless

In ultima perioada, plata contactless este incurajata in tot mai multe contexte, iar plata parcarii nu face exceptie. Un sistem automat de plata, care ofera ocazia soferilor de a-si plati parcarea contactless, fara a fi nevoie sa isi pareasca autoturismul, este solutia ideala pentru a reduce timpul de asteptare si pentru a oferi o experienta mai buna de utilizare a parcarii. 

Un astfel de sistem de plata contactless este plata prin intermediul unei aplicatii mobile, iar in aplicatia YeParking deja au inceput sa apara primele parcari care iti pun la dispozitie aceasta optiune. Iar acesta este numai inceputul! 🙂

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe FacebookInstagramLinked In.