Dicționar ardelean la volan

Pentru că în momentul în care cauți un loc de parcare prin mintea ta trec multe expresii diferite, mai ales dacă găsești un loc liber dar cu blocator de parcare, iată mai jos o selecție cu cele mai întâlnite din Ardeal:

1. Ioi

Definiție alternativă: Acest trafic va produce întârzieri masive pentru toți participanții, iar eu voi ajunge la destinație cu 20-35 de minute mai târziu.

2.No

Definiție alternativă: am ajuns acasă la această oră târzie și mă așteptam să îmi găsesc locul de parcare liber. Sper că are număr și nu voi fi nevoit să parchez altundeva, ori să sun la boacteri.

3.Amu-i-amu

Sau: strigăt de luptă înaintea traversării unei intersecții aglomerate, venind de pe un drum fără prioritate, atunci când participanții uită de „tehnica fermoarului”.

4.O țâră

Definiție alternativă: unitate de timp bine definită, ce poate varia între 5 minute și 24 de ore, folosită adesea de către șoferi pentru a descrie timpul cât vor lăsa mașina într-un loc nepotrivit parcării.

5.Fain (ai parcat)

Mai poate fi: „deși apreciez ingeniozitatea acestui participant la trafic, sunt de părere că lipsa locului de parcare nu reprezintă o justificare pentru blocarea trotuarelor sau a căilor de acces, ori pentru încurcarea traficului.

6.Bolund

Folosit de obicei pentru a descrie participanții la trafic ce execută manevre riscante sau aparent riscante.

Pentru mai multe urmarește-ne pe www.facebook.com/yeparking