Dictionar ardelean la volan

Pentru ca in momentul in care cauti un loc de parcare prin mintea ta trec „tot felul” de expresii diferite, mai ales daca gasesti un loc liber dar cu blocator de parcare, iata mai jos o selectie cu cele mai intalnite din Ardeal:

1. Ioi

Definitie alternativa: Acest trafic va produce intarzieri masive pentru toti participantii, iar eu voi ajunge la destintie cu 20-35 de minute mai tarziu.

2.No

Definitie alternativa: am ajuns acasa la aceasta ora tarzie si ma asteptam sa imi găsesc locul de parcare liber. Sper ca are numar si nu voi fi nevoit sa parchez altundeva, ori sa sun la boacteri.

3.Amu-i-amu

Sau: strigat de lupta inaintea traversarii unei intersectii aglomerate, venind de pe un drum fara prioritate, atunci cand participantii uita de „tehnica fermoarului”.

4.O tara

Definitie alternativa: unitate de timp bine definita, ce poate varia intre 5 minute si 24 de ore, folosita adesea de catre soferi pentru a descrie timpul cat vor lasa masina intr-un loc nepotrivit parcarii.

5.Fain (ai parcat)

Mai poate fi: „desi apreciez ingeniozitatea acestui participant la trafic, sunt de parere ca lipsa locului de parcare nu reprezinta o justificare pentru blocarea trotuarelor sau a cailor de acces, ori pentru incurcarea traficului.

6.Bolund

Folosit de obicei pentru a descrie participantii la trafic ce executa manevre riscante sau aparent riscante.

Pentru mai multe urmareste-ne pe www.facebook.com/yeparking

Leave a Reply