Cum sunt pasarele periculoase pentru masina ta

Atentie unde parchezi! 

Deseori cand cauti un loc de parcare, dar nu gasesti, te lasi pagubas si iti parchezi masina sub un copac. Doar ca, de foarte multe ori, la intoarcere, ti-ai gasit-o plina de excremente de pasare. 

ATENTIE! In afara de elementele mai putin placute, sunt si destul de daunatoare pentru vopseaua autoturismului tau. De aceea, trebuie sa actionezi cat mai rapid si să iti speli masina. 

Daca te intrebi de ce masina ta are mai multe gainaturi, fata de altele, rsspunsul poate fi unul foarte simplu: autovehiculul tau are o culoare atragatoare. 

Un studiu realizat in Marea Britanie cu mai mult de 1000 de autovehicule, a aratat ca masinile rosii au cu 18% mai multe sanse de a fi “victimele” pasarilor, urmate de cele albastre cu 14%, iar cele verzi au avut cele mai putine sanse. 

Indiferent de culoarea autoturismului, daca ai avut nenorocul sa-l gasesti si mai “colorat”, cu cat stergi mai repede urmele – cu atat vopseaua masinii tale va avea mai multa durata. 

Despre cauza, unii expertii spun ca are legatura cu ph-ul gainatului. Fiind acid, activitatea lui este sa „manance” vopseaua si de aceea nu trebuie lasat mult timp pe masina. 

Despre curatare

1. Este important sa stergi gainatul de pe vopsea, cat mai repede cu putinta.

2. Trebuie sa folosesti o carpa umeda pentru a inlatura urmele.

3. Daca urmele sunt uscate sau nu se indeparteaza cu usurinta, inmoaiele cu carpa umeda pentru 10 minute.

4. Gainatul poate adaposti boli! Arunca la gunoi orice carpa folosita pentru a indeparta excrementele provenite de la pasari si spala-te cu atentie pe maini.

Leave a Reply