Cum sunt păsărele periculoase pentru mașina ta

Atenție unde parchezi! 

Deseori când cauți un loc de parcare, dar nu găsești, te lasi păgubaș și îți parchezi mașina sub un copac. Doar că, de foarte multe ori, la întoarcere, ți-ai găsit-o plină de excremente de pasăre. 

ATENȚIE! În afara de elementele mai puțin plăcute, sunt și destul de dăunătoare pentru vopseaua autoturismului tău. De aceea, trebuie să acționezi cât mai rapid și să îți speli mașina. 

Dacă te întrebi de ce mașina ta are mai multe găinațuri, față de altele, răspunsul poate fi unul foarte simplu: autovehiculul tău are o culoare atrăgătoare. 

Un studiu realizat în Marea Britanie cu mai mult de 1000 de autovehicule, a arătat că mașinile roșii au cu 18% mai multe șanse de a fi “victimele” păsărilor, urmate de cele albastre cu 14%, iar cele verzi au avut cele mai puține șanse. 

Indiferent de culoarea autoturismului, dacă ai avut nenorocul să-l găsești și mai “colorat”, cu cât ștergi mai repede urmele – cu atât vopseaua mașinii tale va avea mai multă durată. 

Despre cauză, unii experții spun că are legătură cu ph-ul găinațului. Fiind acid, activitatea lui este să „mănânce” vopseaua și de aceea nu trebuie lăsat mult timp pe mașina. 

Despre curățare

1. Este important să ștergi găinațul de pe vopsea, cât mai repede cu putință.

2. Trebuie să folosești o cârpă umedă pentru a înlătura urmele.

3. Dacă urmele sunt uscate sau nu se îndepărtează cu ușurință, înmoaiele cu cârpa umedă pentru 10 minute.

4. Găinațul poate adăposti boli! Aruncă la gunoi orice cârpă folosită pentru a îndepărta excrementele provenite de la păsări și spală-te cu atenție pe mâini.

Leave a Reply