Cum faci bani mai multi din parcarea ta privata?

In zilele noastre, o parcare prietenoasa inseamna si adaptarea spre nevoile clientilor, care isi doresc din ce in ce mai mult sa foloseasca noua tehnologie. Oriunde. Intotdeauna.

Daca este privita ca o afacere, o parcare poate sa genereze profituri substantiale pentru proprietar. Dar, ca in orice domeniu, provocarile sunt multiple. Cea mai mare dintre ele: cum sa fie parcarea mereu plina? 

PARCARILE LIBERE POT GENERA PROFITURI DE ZECI DE MII DE EURO

In majoritatea parcarilor cladirilor de business din Romania exista mai putine locuri de parcare, in comparatie cu numarul angajatilor care vin la birou cu autoturismul. 

Asadar, in mod frecvent, solicitarile pentru inchirieri sunt uriase. 

Si chiar daca ne imaginam ca aceste parcari sunt pline mereu pana la refuz, studiile ne contrazic. Zilnic, intr-o proporție de 20-40% acestea stau neutilizate, arata cifrele smartcityblog.pl. Si asta pentru ca o parte din angajati pot fi plecati in delegatii, pot fi in concediu sau aleg sa lucreze de acasa. 

In tot acest timp, acele locuri ar putea produce sume de bani, deloc de neglijat. De pilda, in parcarea cladirii Varso din Varsovia, care are o capacitate de 1100 de locuri, zilnic, 220 de locuri stau nefolosite. La un calcul simplu, aceste spatii nefolosite puteau sa genereze un profit care depaseste 180 de mii de euro, in decursul unui an. 

CONTROL VIRTUAL ASUPRA PARCARII

Daca ar avea la indemana o aplicatie prin care sa monitorizeze, zilnic, locurile lasate libere de chiriasi, proprietarul cladirii ar putea sa permita pentru acele parcari – plata pe ora. Sau plata pe zile. Iar monetizarea se poate face, de asemenea, tot online. Astfel, cei care vin la birou, dar nu au in chirie un loc permanent, ar putea fi notificati in timp real ca au posibilitatea de a stationa in parcarea cladirii unde activeaza, pentru anumite intervale orare sau chiar zile.

Acest model deja functioneaza in Polonia, dar si in Romania exista deja aplicatia de PARKSHARING care poate implementa asemenea solutii. 

PLATI ALTERNATIVE

Peste 8 din 10 soferi care intra cu mașinile in parcarile private cu bariera, isi doresc modalitati multiple de plata, potrivit unui studiu recent al celor de la Tritech Group. 

Recent, in Romania, au aparut primele parcari prin care conducatorii auto pot plati stationarea printr-o aplicatie de PARKSHARING. Nici nu sunt nevoiti sa coboare din masina, scaneaza tichetul cu ajutorul camerei de pe telefonul mobil, introduc datele bancare (care sunt salvate ulterior), iar cu un simplu touch pot parasi parcarea. 

Leave a Reply