Ce sa fac sa-mi porneasca masina

In articolul anterior am aprofundat diferitele cauze pentru care e posibil sa nu iti porneasca masina.

In acesta, vom gasi solutii simple pe care le poti pune chiar tu in aplicare pentru a o face sa mearga din nou.

Probleme

Cand este vorba de o baterie uzata, cabluri rupte, demaror sau contact defect, nu exista foarte multe lucruri pe care poti sa le faci tu, decat daca esti un tehnician, dar in caz ca nu esti, contactarea unui expert este cea mai buna optiune. 

Solutii

Totusi, daca problema e data de o baterie slabita, este in mainile tale solutionarea ei. 
Pentru a-ti porni autoturismul vei avea nevoie de manualul masinii, un set de cabluri de calitate pentru curent si o mașina cu o baterie in stare buna. 

Chiar daca acest proces pare usor si intuitiv, este recomandat sa folosesti manualul autoturismului tau pentru a cunoaste perfect unde sunt conexiunile electrice, deoarece fiecare masină le are intr-o locatie diferita.

Daca nu il gasesti, de obicei este pe pagina fabricantului. 

Asigura-te ca ai verificat de doua ori negativul si pozitivul, pentru ca daca gresesti poate fi foarte problematic pentru sistemul electric al autoturismului, iar buzunarul tau va suferi consecintele. 

Cablul rosu trebuie folosit in terminalele pozitive; se conecteaza pozitiv cu pozitiv si cu cablul albastru pentru terminalele negative, tot negativ cu negativ. Dupa ce sunt conectate, incearca sa o pornesti. Este normal sa nu mearga din prima, de aceea, trebuie sa incerci de mai multe ori. 

Daca, dupa toate aceste incercari, autoturismul tau inca nu porneste, cauta un tehnician care sa te asiste, deoarece este foarte posibil ca problema principala sa nu fie a bateriei.

Stim ca de multe ori rezolvarea unei probleme de genul acesta implica sa iesi din bugetul tau si, pentru ca stim ca masinile ne pot speria in cele mai nepotrivite momente, yeParking ti-a pregatit reduceri la service-uri.

Intră in contul tau yeParking si deblocheaza peste 40 de reduceri!