Ce să fac să-mi pornească mașina

În articolul anterior am aprofundat diferitele cauze pentru care e posibil să nu își pornească mașina.

În acesta, vom găsi soluții simple pe care le poți pune chiar tu în aplicare pentru a o face să meargă din nou.

Probleme

Când este vorba de o baterie uzată, cabluri rupte, demaror sau contact defect, nu există foarte multe lucruri pe care poți să le faci tu, decât dacă ești un tehnician, dar în caz că nu ești, contactarea unui expert este cea mai bună opțiune. 

Soluții

Totuși, dacă problema e dată de o baterie slăbită, este în mâinile tale soluționarea ei. 
Pentru a-ți porni autoturismul vei avea nevoie de manualul mașinii, un set de cabluri de calitate pentru curent și o mașină cu o baterie în stare bună. 

Chiar dacă acest proces păre ușor și intuitiv, este recomandat să folosești manualul autoturismului tău pentru a cunoaște perfect unde sunt conexiunile electrice, deoarece fiecare mașină le are într-o locație diferită.

Dacă nu îl găsești, de obicei este pe pagina fabricantului. 

Asigură-te că ai verificat de două ori negativul și pozitivul, pentru că dacă greșești poate fi foarte problematic pentru sistemul electric al autoturismului, iar buzunarul tău va suferi consecințele. 

Cablul roșu trebuie folosit în terminalele pozitive; se conectează pozitiv cu pozitiv și cu cablul albastru pentru terminalele negative, tot negativ cu negativ. După ce sunt conectate, încearcă să o pornești. Este normal să nu meargă din prima, de aceea, trebuie să încerci de mai multe ori. 

Dacă, după toate aceste încercări, autoturismul tău încă nu pornește, caută un tehnician care să te asiste deoarece este foarte posibil ca problema principal să nu fie bateria slăbită.

Știm că de multe ori rezolvarea unei probleme de genul acesta implică să ieși din bugetul tău și, pentru că știm că mașinile noastre ne pot speria în cele mai nepotrivite momente, yeParking ți-a pregătit reduceri la service-uri.

Întră în contul tău yeParking și deblochează peste 40 de reduceri!