Cât de des trebuie schimbat filtrul de habitaclu?

Cu toții am auzit de filtrul de polen sau de habitaclu, dar cât de importantă este pentru sănătatea celor aflați în autoturisme? 

Filtrul este făcut în mare parte din bumbac și hârtie, iar funcția lui este să filtreze agenții contaminanți. 

Practic, tot aerul care intră în habitaclu este purificat cu ajutorul acestui filtru. Dar nu stopează ca doar polenul să nu ajungă în interiorul cabinei, ci și frunzele, alte reziduri sau filtrează chiar și noxele. 

Este important să avem acest filtru curat și funcțional, mai ales în orașele cu trafic intens. 

Importanța lui este destul de evidentă, de aceea trebuie să ne asigurăm că avem un filtru în condiții bune, pentru a beneficia de un aer mai curat, care să între nu numai în mașina – ci și în organismul nostru. 

În general, experții recomandă să schimbi filtrul de polen la rularea a 19 mii de km sau la un an, dar dacă obișnuiești să mergi pe drumurile care nu sunt asfaltate sau care sunt prăfuite, atunci să-l schimbi o dată la 10.000 de km. 

Este un pic greu să îți dai seama când trebuie schimbat acest filtru, pentru că nu se aprinde nicio luminiță în bord să te avertizeze. Totuși sunt câteva semne care îți indică acest lucru. De pildă, dacă simți miros de praf în cabină sau atunci când pornești sistemul de ventilație scoate un sunet straniu și volumul de aer care pătrunde în interior e prea mic. 

Vestea bună este că poți schimba singur acest filtru urmărind un tutorial virtual. Ar trebui să îți ia între 5 și 20 de minute. (Mai jos vei găsi o listă cu tutoriale recomandate de noi). 

Găsești informații și în manualul mașinii tale. 

Dacă ai și tu alte sfaturi le poți lăsa în comentarii! 

Tutoriale care îți pot fi de folos 

Leave a Reply