Cât de des ar trebui să verific presiunea în pneuri?

Mașinile, chiar dacă le iubim, vin cu niște provocări, unele care nu prea țin de tine, cum ar fi să ai un loc de parcare unde să se odihnească, și altele țin de responsabilitatea și grija ta cum ar fi să te asigur să mergi în siguranța cu ea, printre aceste pe care le poți verifica tu, e să ai o presiune adecvată în pneurile.

O presiune prea mică poate provoca probleme serioase, una dintre ele este că suprafața pneului care are contact cu drumul va fi prea mare iar aceasta fricțiune poate provoca o supraîncălzire a pneurilor, ceea ce duce la uzură prematură, la o posibilă separare a benzilor de rulare și carburantul se va consuma mai repede.

Pe de altă parte o presiune prea mare le face mai vulnerabile la deteriorare prematură, poate deforma anvelopul ducând la scăderea tracțiunii și la o uzură crescută în centrul pneului.

Când sunt supraumflate devin mai tari și neflexibile, ceea ce le face mai susceptibile la obstacolele drumurilor  iar în consecință o să le simți și mai tare, ceea ce face orice călătorie mai neplăcută. 

Sigur ai văzut în anvelopele tale un număr în PSI: Pounds per Square Inch = Livre pe inch pătrat, NU trebuie să te ghidezi prin numărul ăsta pentru că indicația lui e maximă presiune acceptată de anvelope, asta înseamnă că dacă pui mai mult vor exploda, dar dacă pui exact aceeași cantitate vor avea mult prea multă presiune. 

Unde trebuie să te uiți

Este de obicei pe un sticker în ușa mașinii care scrie câtă presiune e potrivită. De asemenea îl găsești și în manualul mașinii tale.

Cât de des să le verifici? 

Experții recomanda în special iarna odată pe saptamâna sau la două săptămâni cel mult din cauză că de fiecare dată când scade temperatura cu 10°C pneurile vor pierde presiune.

Recomandarea noastra e că verifici odată la două săptămâni acum că vine vara iar când vrei să faci o călătorie mai lungă să verifici și îți ajustezi presiunea că să te poți bucura în siguranța de mașina ta. 

Pentru sănătatea anvelopelor tale, când parchezi, nu e recomandat să „muști” bordura.

Leave a Reply