Cat de des ar trebui sa verific presiunea in pneuri?

Masinile, chiar daca le iubim, vin cu niste provocari. Unele nu prea tin de tine, cum ar fi sa ai un loc de parcare mereu, si altele tin de responsabilitatea ta precum sa te asiguri ca mergi in siguranta cu ea. Printre aceste pe care le poti verifica tu, este o presiune adecvata in pneuri.

O presiune prea mica poate declansa probleme serioase. Una dintre ele este ca suprafața pneului care are contact cu drumul va fi prea mare iar aceasta frictiune poate provoca o supraincalzire a pneurilor, ceea ce duce la uzura prematura, la o posibila separare a benzilor de rulare si carburantul se va consuma mai repede.

Pe de alta parte o presiune prea mare le face mai vulnerabile la deteriorare prematura, poate deforma anvelopul ducand la scaderea tractiunii si la o uzura crescuta in centrul pneului.

Cand sunt supraumflate devin mai tari si neflexibile, ceea ce le face mai susceptibile la obstacolele drumurilor  iar in consecinta o sa le simti si mai tare, ceea ce face orice calatorie mai neplacuta. 

Sigur ai vazut in anvelopele tale un numar in PSI: Pounds per Square Inch = Livre pe inch patrat. NU trebuie sa te ghidezi prin numarul asta pentru ca indicatia lui e maxima presiune acceptata de anvelope, asta inseamna ca daca pui mai mult vor exploda, dar daca pui exact aceeasi cantitate vor avea mult prea multa presiune. 

Unde trebuie sa te uiti

Este de obicei pe un sticker in usa masinii care scrie cata presiune e potrivita. De asemenea il gasesti si in manualul masinii tale.

Cat de des sa le verifici? 

Expertii recomanda in special iarna odata pe saptamana sau la doua saptamani cel mult din cauza ca de fiecare data cand scade temperatura cu 10°C pneurile vor pierde presiune.

Recomandarea noastra e sa verifici odata la doua saptamani acum ca vine vara iar cand vrei sa faci o calatorie mai lunga sa verifici si iti ajustezi presiunea ca sa te poti bucura in siguranta de masina ta. 

Pentru sanatatea anvelopelor tale, cand parchezi, nu e recomandat sa „musti” bordura.

Leave a Reply