Când să schimb cauciucurile și de ce?

Folosirea corectă a cauciucurilor este foarte importantă, nu doar pentru a contribui la bună funcționarea mașinii și la experienței călătoriei, ci și pentru a fi în siguranță atâta timp cât ești pe drumuri cu autoturismul.

În țările în care temperaturile se schimbă destul de drastic, în fiecare anotimp, ca în România, este important ca șoferii să aibă atât cauciucuri de vară, pentru lunile cele mai călduroase, cât și de iarnă, pentru lunile mai friguroase.

În cazul în care nu ți le-ai schimbat de mult timp și chiar nu știi când ar fi timpul, află ce spun specialiștii. 

Recomandarea generală a experților este o dată la 6 ani, iar în cazurile în care folosești rar autoturismul tău, cel mai mult la 10 ani. Așadar, la fel ca toate componentele mașinii – contează foarte mult cum mergi cu ea, cât de des, cât de tare, cum sunt drumurile pe care te deplasezi cel mai mult. 

Toate aceste componente vor avea influență asupra uzurii cauciucurilor tale. 

Dar cum îți dai seama că a venit momentul să le schimbi?

  • Pneurile sunt uzate și netede; în acest caz poate fi periculos să conduci mașina, din cauză că aderența lor scade în mod considerabil. 

  • Pierd aer ușor. Chiar și dacă ai încercat să rezolvi problema la o vulcanizare, dar fără prea mare succes, cel mai probabil trebuie să îți achiziționezi pneuri noi.

  • Dacă una dintre părțile anvelopei este deteriorată (flancul, talonul etc.)

  • Dacă pneurile prezintă o uzură sau umflături care nu sunt uniforme sau alte diformități.

În aceste cazuri și/sau dacă anvelopele tale au depășit 6 ani de când au fost produse, îți recomandăm să mergi la service-ul tău de încredere.  

Și NU UITA! Dacă faci parte din comunitatea yeParking, poți profita și de reduceri la service-urile partenerilor noștri.