Cand sa schimb cauciucurile si de ce?

Folosirea corecta a cauciucurilor este foarte importanta, nu doar pentru a contribui la buna functionarea masinii si la experientei calatoriei, ci si pentru a fi in siguranta.

In tarile in care temperaturile se schimba destul de drastic, precum Romania, este important ca soferii sa aiba atat cauciucuri de vara, pentru cat si de iarna.

In cazul in care nu ti le-ai schimbat de mult timp si chiar nu stii cand ar fi timpul, afla ce spun specialistii. 

Recomandarea generala a expertilor este o data la 6 ani, iar in cazurile in care folosesti rar autoturismul tau, cel mult la 10 ani. Asadar, la fel ca toate componentele masinii – conteaza foarte mult cum o folosesti; cat de des, cat de tare si cum sunt drumurile pe care te deplasezi cel mai mult. 

Toate aceste componente vor avea influenta asupra uzurii cauciucurilor tale. 

Dar cum iti dai seama ca a venit momentul sa le schimbi?
  • Pneurile sunt uzate si netede; in acest caz poate fi periculos sa conduci masina, din cauza ca aderenta lor scade in mod considerabil. 
  • Pierd aer usor. Chiar si daca ai incercat sa rezolvi problema la o vulcanizare, dar fara prea mare succes, cel mai probabil trebuie sa iti achizitionezi pneuri noi.
  • Daca una dintre partile anvelopei este deteriorata (flancul, talonul etc.)
  • Pneurile prezinta o uzura sau umflaturi care nu sunt uniforme sau alte diformitati.

In aceste cazuri si/sau daca anvelopele tale au depasit 6 ani de cand au fost produse, iti recomandam sa mergi la service-ul tau de incredere.  

Si NU UITA! Daca faci parte din comunitatea yeParking, poti profita si de reduceri la service-urile partenerilor nostri.