8 din 10 parcari private, goale peste noapte

Potrivit unui studiu de caz, realizat la Cluj-Napoca, peste 80% dintre parcarile private stau goale pe timpul noptii. Studiul se refera la parcarile complexelor comerciale, hypermarketurilor, dar si a cladirilor de business. 

Asta desi ar putea sa gazduiasca sute de masini ale soferilor rezidenti.

Mai ales daca acestea sunt amenajate in cartiere unde exista o criza acuta a locurilor de parcare, iar cele mai multe autoturisme sunt parcate neregulamentar. 

Parcari ziua, parcari noaptea

Clientii centrelor comerciale sau cladirilor de business folosesc in mod normal parcarea pe timpul zilei, dar proprietarii acestora ar putea sa isi maximizeze profitul. Asta daca si-ar inchiria pe timpul noptii parcarile pentru oamenii care locuiesc in jurul unor asemenea locuri. 

In medie, un sofer scoate din buzunar aproximativ 30-40 de EUR, pe luna, pentru un loc de parcare. Aceste sume desigur pot varia in functie de locatia parcarii: central, semi-central sau de cartier. 

Asadar, pentru un centru comercial cu 2-300 de locuri de parcare, la final de luna ar insemna un venit in plus de aproximativ 10 000 EUR, pe langa beneficiile aduse intregii comunitati.

Iar plata poate fi procesata chiar si printr-o aplicatie de parksharing, functionala deja in Romania. 

OFF Street Parking

O alta modalitate, prin care proprietarii acestor centre ar putea sa isi suplimenteze profitul, ar fi prin cedarea a unui numar de locuri pentru cei care au nevoie de parcari, pe un anumit numar de ore in timpul zilei. 

Preturile pot fi destul de piperate mai ales daca aceste parcari se afla in centrul unui oras.

Acest concept este deja foarte cunoscut si se aplica cu succes in orase europene precum: Londra, Amsterdam sau Bruxelles. 

Leave a Reply