În acest weekend am fost la Smart Mobility Cluj 2019 și am avut plăcerea să prezint YeParking, pe scurt, către Emil Boc și Ovidiu Cimpean.

Cum a fost experiența și de ce vă spun asta?
Am fost încântat de deschiderea și disponibilitatea dânșilor față de ceea ce e inovativ și util comunității:

„Bună ziua, sunt Andor Hărău, community manager la yeParking, primul parkSharing din România.” – de aici a pornit o discuție cu multe zâmbete și cu interes sincer pentru o soluție inovativă de parcare în Cluj. Și da, este normal să existe interes, dar am găsit și multă bunătate – iar bunătatea nu e în fișa niciunui post, deci e cu atât mai mult de apreciat.

Am ajuns în Cluj acum aproximativ patru ani. O vreme am crezut că orașul se uită de sus la mine. Apoi l-am simțit ca fiind primitor. Apoi, cred eu că prin voluntariatul în ASM Cluj, am început să simt apartenență aici – și să simt că oamenii vor să facă lucruri faine.
Nu mi-am pus problema că acesta ar fi un spirit susținut în mod oficial, până să îmi spună Tudor Ogner despre programul de #bugetareparticipativa.

După opt luni ca și Community Manager pentru YeParking, sunt surprins într-un mod plăcut că peste 300 de clujeni și-au distribuit locul de parcare într-o comunitate crescută din respect reciproc și spirit civic.

Când te gândești la un român ce are propriul loc de parcare, nu prea te gândești că ar vrea să îl împartă, nu?
Challenge that assumption!

Mă bucură să aflu zi de zi că pozitivitatea, atitudinea proactivă, entuziasmul, nu sunt condiționate de situație, ci sunt mai mult o chestiune de mindset. E despre cum oamenii pot îmbunătăți împreună orice status quo. Este despre redobândirea încrederii în potențialul comunităților și despre faptul că în ultima vreme văd în tot mai multe locuri lucruri care merg bine și merită vorbit despre asta.

„Ce pot face să îmbunătățesc lucrurile câtuși de puțin?” – o atitudine sănătoasă în orice comunitate. Și mă bucur să fac parte din comunități în care sunt mulți oameni care gândesc așa.