Tehnologia ParkInCloud este folosită și în Sibiu, prin aplicația yeParking. Parcarea din Piața Habermann, situată în zona centrală a orașului, este prima din Sibiu care utilizează tehnologia parkInCloud, ce permite accesul direct din aplicatie a oricarui șofer interesat de un loc de parcare, transmite yeParking, singurul parksharing din România.

”Sistemul aduce beneficii majore de confort si economie de timp pentru cei care parcheaza la locatie, care acum pot achita parcarea si controla bariera doar de pe propriul telefon.Implementarea este un pas important si in procesul de digitalizare a orasului. Sibiul se inscrie astfel in lista primelor orase din tara care ofera astfel de facilitati ce economisesc minute bune din timpul fiecarui utilizator de parcare”, precizează inițiatorii aplicației.

Pentru a putea avea acces la sistemul de parksharing, șoferii terbuie să descarce pe telefon aplicatia yeParking iar llata si actionarea barierei se fac direct din telefon.

Inițiatorii aplicației susțin că tehnologie utilizată facilitează dublarea, în decurs de 6 luni, a locurilor de parcare disponibile.

“Tehnologia ParkInCloud, dezvoltata si optimizata in ultimul an, permite oricarui administrator de parcare sa isi listeze, administreze si monetizeze parcarea intr-un mod plug-n-play, la costuri minime. Tehnologia este construita pentru a permite dublarea locurilor de parcare disponibile in comunitate in urmatoarele 6 luni. Astfel completam conceptul de parksharing, si cream impreuna cel mai mare parking virtual din Romania. Pe aceasta cale invitam pe toti cei care isi doresc sa isi aduca parcarea in cloud, sa ne contacteze si sa descopere cat de eficient este!”, a declarat Lodoaba Mihai, reprezentantul yeParking.