Trei IT-ști clujeni au dezvoltat primul dispozitiv inteligent prin care barierele parking-urilor vor putea fi controlate de pe telefoanele mobile.

Costurile modernizării parcărilor vor putea fi reduse la un preț minim, adică echivalentul unui abonament la serviciile de telefonie mobilă, prin care proprietarii pot economisi zeci de mii de euro.

Mihai Lodoabă, Kadar Imola și Alin Scorobete sunt trei tineri din Cluj - care se luptă de ani de zile cu digitalizarea parcărilor din România.

Iar acum vin cu o propunere către dezvoltatorii imobiliari, proprietarii clădirilor de birouri sau centrelor comerciale, prin care ei pot să își modernizeze serviciile oferite către clienți. Iar ideea lor a trecut chiar și granițele României, cochetând cu piața internațională.

Conceptul a fost denumit Park in Cloud, iar acesta funcționează pe un principiu simplist. Dispozitivul inteligent poate fi instalat direct pe sistemul de barieră al unei parcări, conectându-se astfel la platforma dezvoltată de tinerii programatori.

Ulterior, accesul în parcarea digitalizată poate fi realizată printr-un simplu touch de pe telefonul mobil. Avantajul constă în timp câștigat, pentru că șoferii nu mai sunt nevoiți să sune la administratorul parcării sau să mai aibă nevoie de telecomandă pentru a putea intra într-un astfel de loc.