Proprietarii locurilor de parcare vor putea să își distribuie contra cost spațiul către comunitatea yeParking.

Singura condiție este ca locul de parcare distribuit să fie proprietate privată și să nu se afle pe domeniul public.

Ulterior, fiecare proprietar își poate stabili numărul de ore sau zile pentru care locul său este disponibil. Proprietarii locurilor de parcare pot seta propriile tarife pe care vor să le aplice.

Potrivit estimărilor avansate de creatorii aplicației yeParking, proprietarul unui loc de parcare privat ar putea să câștige chiar și 100 de euro pe lună, prin distribuirea spațiului său.

Doar în București, potrivit studiilor recente făcute de Consiliul Concurenței, 5 conducători auto se bat pe un loc de staționare. 40% din timp un loc de parcare rezidential ramane rezervat, dar neocupat. Pe teritoriul Romaniei aproximativ 50% dintre locurile de parcare reprezinta parcari rezidentiale.

“Majoritatea locurilor private de parcare stau goale pe timpul zilei, proprietarii fiind plecați la serviciu sau cu treburi în oraș. Dar acestea pot genera un profit substanțial. Iar procedura este simplă, totul se face de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației noastre.

Încercăm astfel să încurajăm parksharing-ul, deja celebru în toată Europa, dar încercăm să oferim cât mai multe opțiuni de parcare șoferilor din comunitate. Acum deja putem să spunem că oferim un serviciu complex. Iar planurile noastre nu se vor opri aici”, a declarat Mihai Lodoabă, CEO și unul dintre fondatorii yeParking.