De la bilețelele puse sub ștergătorul de parbriz, la evidența locurilor de parcare ținută în Excel și până la o aplicație care să ușureze procesul pare un drum lung. Dar nu atât de complicat dacă te pricepi la IT și ești într-un oraș deschis tehnologiei.

Mihai Lodoabă, CEO și co-fondator yeParking, este omul de milioane al acestei săptămâni. Aplicația creată de el și colegii săi în Cluj a ajuns acum să fie utilă în mai multe orașe din țară pentru a găsi locuri de parcare, iar ideea le-a plăcut și unor municipalități din afară, care caută acum să o implementeze pentru parcările publice.

yeParking este o aplicație gratuită de parksharing, dezvoltată la Cluj, care adună o comunitate cu mii de conducători auto, dispuși să își distribuie locurile de parcare atunci când nu le folosesc. La rândul lor pot parca gratuit pe locurile disponibile în aplicație

Conducătorii auto, care ajută comunitatea oferind un loc de parcare, sunt recompensați cu monede virtuale (parkCoins), cu care pot beneficia de reduceri la diverse produse și servicii ale partenerilor dezvoltatorului aplicației, precum si reduceri la parcări private ce au început sa se listeze în comunitate. Prima dintre ele este Parcarea Aeroportului din Cluj-Napoca.

Aici poți viziona întregul interviu.