Un proiect pilot inițiat la Cluj vizează aplicarea conceptului de park sharing la mai multe clădiri de birouri din oraș.

Tehnologia este funcţională în Cluj-Napoca, Oradea, Braşov şi Bucureşti, iar dezvoltarea sa în zona clădirilor de birouri va începe în această lună, cu două proiecte pilot la Cluj, în cadrul a două mari centre de business.

Aplicaţia YeParking, care oferă locuri de parcare în zonele rezidenţiale, în apropierea centrelor comerciale şi a clădirilor de birouri, a ajuns la un total de 3.000 de locuri la nivel naţional şi pariază pe zona de office pentru a accelera dezvoltarea.

„Aplicaţia oferă şoferilor accesul la ecosistemul de parcări rezidenţiale, private şi, în curând, şi la parcări de business. Clădirile de birouri au posibilitatea de a lista, prin intermediul chiriaşilor, locurile de parcare rămase libere, iar în acest fel, şoferii din zonă le pot accesa.

 Aplicaţia este dotată cu geolocaţie, astfel încât aceasta arată toate locurile disponibile dintr-o anumită zonă, atunci când şoferul este în apropiere. Este un mod facil pentru toată lumea, mai ales pentru şoferi, iar astfel se reduce şi numărul maşinilor parcate neregulamentar“, spune Mihai Lodoabă, cofondator al YeParking, la ZF Live.

Prima dintre clădirile de birouri din oraș care acceptă parcarea altor mașini peste noapte este Cluj Business Campus (CBC), ce va oferi în primă fază 5% din capacitatea totală, pe baza unei taxe. Ziua parcarea va fi disponibilă doar companiilor din CBC.

Citește continuarea pe Ziua de Cluj