yeParking, prima aplicaţie de parksharing din România, este disponibilă şi în Braşov, astfel că, prin intermediul sistemului, şoferii au posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au către comunitate, optimizând astfel traficul şi timpii de căutare unui loc de parcare.

”Proprietarul va avea mereu control asupra propriului loc, primind posibilitatea de a contacta conducătorul auto care va parca acolo, în mod gratuit. Proprietarii locurilor de parcare primesc, la schimb, monede virtuale cu care pot debloca oferte din marketplace-ul aplicaţiei. Astfel, vor beneficia de reduceri semnificative la partenerii yeParking”, spun reprezentanţii aplicaţiei.

Ca în orice alt oraş mare din ţară, şi Braşovul se confruntă cu problema locurilor de parcare.

Potrivit ultimului raport al Consiliului Concurenţei, există o discrepanţă de aproximativ două autoturisme care se "bat" pe un loc de parcare.

De asemenea, cum locurile de parcare sunt scoase la licitaţie, în multe cazuri şoferii ajung să plătească mii sau chiar zeci de mii de lei pe an.

"Noi am observat o cerere semnificativă în acest sens pentru Braşov, tocmai de aceea vrem să venim în sprijinul comunităţii de aici. yeParking este o soluţie smart, pentru o problemă presantă de zi cu zi. Facem eforturi susţinute pentru a oferi sprijin tehnic pentru fiecare şofer care doreş te să se alăture acestei comunităţi", a declarat Mihai Lodoaba, co-fondator yeParking.

yeParking a luat naştere la iniţiativa echipei Digital Republic, cu o largă experienţă în software şi produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca, oraş în care aplicaţia funcţionează de mai bine de un an, iar în prezent a format o comunitate de peste 5.000 de şoferi.

Citește articolul original pe a1.ro