Trafic infernal la orele de vârf şi locuri de parcare insuficiente. Este problema cu care se confruntă şoferii în toate oraşele mai mari din ţara noastră. Şi tocmai pentru a veni în sprijinilor lor, mai mulţi IT-işiti din Cluj-Napoca au creat o platformă modernă şi în acelaşi timp gratuită pentru locurile de parcare.

Practic, cine deţine un loc de parcare şi nu-l foloseşte pentru un anumit interval de timp îl poate share-ui cu un alt şofer. Momentan, aplicaţia funcţionează doar în Cluj, însă pe viitor, iniţiatorii se gândesc să o lanseze şi în alte oraşe.

Practic, un proprietar care deţine un loc de parcare cu abonament, dar într-un anumit interval al zilei nu mai are nevoie de el pot lăsa indicaţii pentru ceilalţi şoferi care sunt în căutarea unui loc unde să îşi lase maşinile în siguranţă.

Locurile sunt listate în aplicaţie, iar şoferii le pot ocupa pe durata stabilită de proprietar.

Se pot înscrie în platformă toţi proprietarii sau titularii de locuri de parcare. Până în acest moment sunt 400 de locuri de parcare şi 4.000 de utilizatori. Alin Scorobete este unul dintre proprietarii care împarte parcarea cu alţi şoferi.

Cum locurile de parcare sunt insuficiente în oraş, clujenii se plâng că ori nu au unde să-şi lase maşina ori tarifele la parcări sunt prea mari.

Aplicaţia yeParking a fost creată de patru tineri IT-işti în mai bine de un an de zile.

Pe listă este Oradea, Braşov, Sibiu şi Bucureşti. Aplicaţia yeParking este prima pentru park-sharing din România.

Vezi reportajul Observator AICI