Peste 300 de locuri de parcare cu abonament din Cluj-Napoca pot fi folosite de orice șofer.

Un grup de specialiști în IT a creat o aplicație prin care cei care dețin un loc de parcare cu abonament să îl poată pune, gratuit, la dispoziția celorlalți șoferi, în perioada în care acesta nu este ocupat.

De altfel, aplicația are mai multe funcții, care îi și ghidează pe conducătorii auto.

„Prin intermediul aplicației, li se afișează numărul de locuri de parcare disponibile din jurul locației lor. Pot accesa locul de parcare, după ce ajung la el marchează ca și ocupat, iar în acest fel proprietarul locului de parcare este înștiințat că cineva a lăsat mașina pe locul lui și cât timp stă. Feedback-u din comunitate este super fain , prinde foarte bine”, a declarat pentru EBS Radio Mihai Lodoabă, fondatorul aplicației YeParking.

Deși aplicația are înscrise în sistem numai peste 300 de locuri de parcare, ea este folosită deja de peste 3.000 de utilizatori. Ideea a prins, încă de la început, în rândul clujenilor, care se arată dispuși să își cedeze locuri de parcare. Asta, spun clujenii. pentru că este greu să găsești locuri de parcare, drept pentru care mulți își lasă mașina pe trotuar, în fața blocurilor și așa mai departe.

Aplicația este disponibilă, deocamdată, doar în Cluj-Napoca, dar inițiatorii ei se gândesc să extindă proiectul și în alte orașe sufocate de aglomerație.