Ridicari auto recuperare masina

Ridicari auto – Cum iti recuperezi masina

In marile orase, si nu numai, din lipsa locurilor de parcare, se produc tot felul de situatii frustrante pentru participantii la trafic, indiferent ca vorbim de soferi, pietoni sau biciclisti, in care masini parcate in mod necorespunzator blocheaza circulatia. 

Cum inca nu s-a inventat vreo modalitate prin care sa poti sa-ti bagi masina in buzunar cand n-ai unde sa parchezi, multi soferi sunt nevoiti sa o lase  in zone neamenajate, in speranta ca nu vor incurca pe nimeni. Dar uneori se intampla sa incurce, iar serviciul de ridicari auto este cat se poate de ”pe faza”.

In plus, conform legii nr. 273/2020, acum se pot ridica toate masinile care sunt parcate pe domeniul public, in spatii neamaneajate sau care nu sunt marcate corespunzator. Adica, risti sa iti fie ridicata masina daca o lasi pe strada aia cu sens unic, unde oricum parcheaza toata lumea, dar care nu este semnalizata ca fiind parcare. 

Daca ai fost ghinionist si ti-a fost ridicata masina, iar acum nu sti exact ce sa faci ca sa o recuperezi, iti oferim cateva sfaturi care sa iti fie de ajutor. 

Ce trebuie sa faci pentru a-ti recupera masina daca aceasta a fost preluata de serviciul de ridicari auto?

1. Suni la politie sa vezi unde se afla masina

Daca te intorci in locul unde ti-ai parcat masina si iti dai seama ca aceasta a disparut, primul pas este sa pui mana pe telefon si sa suni la politie. Inainte de a te panica si de a sesiza un furt, intreaba mai bine daca masina ti-a fost ridicata si unde o poti gasi. 


Probabil un operator iti va cere numarul de inmatriculare al masinii si iti va spune in ce locatie a fost depozitata. Pentru orasul Cluj-Napoca poti afla aceste informatii si online, pe site-ul Primariei.

2. Achiti toate taxele 

Din pacate pentru oricine in situatia asta, taxele nu sunt deloc putine. Pentru ”sejurul” pe care il petrece masina ta intr-una dintre locatiile destinate masinilor ridicate, vei avea de achitat urmatoarele tarife:

  • Tarif de ridicare – 200 lei
  • Tarif de transport – 150 lei ( poate varia in functie de dimensiunea autovehiculului)
  • Tarif de depozitare – 150 lei/zi 
  • Amenda – consta in 2 sau 3 puncte de amenda, in functie de gravitatea faptei si poate sa urce pana la 300 lei 

Asadar, la un calcul simplu, trebuie sa achiti in total 800 lei daca masina ta a fost preluata de cei de la servicul de ridicari auto. Tine minte ca taxele pentru ridicari auto pot varia putin de la oras la oras. 

In general, aceste taxe se pot achita cash sau cu cardul in locatiile de depozitare a masinilor. 

3. Mergi in locatia indicata de cei de la politie 

Dupa ce ai aflat toate informatiile necesare, trebuie sa mergi in locatia indicata de cei de la politie. Masina va fi eliberata doar proprietarului sau utilizatorului legal si asta doar dupa achitarea tarifelor mentionate mai sus. Trebuie sa ai la tine urmatoarele documente: 

  • certificatul de inmatriculare in original
  • un act care sa ateste ca masina este proprietatea ta
  • actul tau de identitate. 

Serviciul de ridicari auto poate da mari batai de cap soferilor, iar daca nu vrei sa te regasesti in situatia in care masina ta este ridicata pentru ca ai parcat in zone neamenajate, te incurajam sa incerci yeParking! 

Vei gasi mii de locuri de parcare, la un tap distanta. Vei putea parca regulamentar, fara a sta mereu cu grija ca risti o amenda sau ca masina ta va fi ridicata. Fa-ti acum un cont  simplu si gratuit. Iti va lua mai putin de 1 minut. 🙂 

—–

Tu ai auzit despre PARKSHARING? Daca nu, descopera beneficiile si comunitatea, pe yeParking.ro

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile legate de parcari? Urmareste-ne activitatea si pe Facebook/ Instagram/ Linked In.